Det første delforsøket ble formelt avsluttet uten at akvariet hadde blitt renset. Først 20. september 2021 ble det bestemt at en normal rensing av akvariet kunne gjennomføres. Årsaken til dette var at veksten av alger hadde tiltatt under overflaten i bunnen og på plantene i akvariet. Det var litt saltavleiringer som måtte fjernes fra deler av glassveggene, men forøvrig var vannet fortsatt helt rent og fiskene så ut til å stortrives. Slørhalene – tre i antall – hadde i betydelig grad lagt på seg men virket fortsatt friske og aktive.

Bildet (Figur 2) under er tatt 23. september 2021. Akvariet hadde da stått uten å bli renset siden 28. mai 2021 dvs. i nesten 15 uker. Etter rensingen har akvariet ikke fått avsetting av salter på veggene, sikten i vannet er utmerket som det framgår av Figur 2 og fiskenes almenntilstand er upåklagelig. I de neste uker vil det bli foretatt en bestemmelse av bakterier i vannet som en konsekvens av at fiskene legger igjen avføring etter seg. Tilsynelatende skjer det her en økologisk balanse i vannet slik at de små mengder av E. coli og koliforme bakterier som baserer seg på avføringen ikke har en negativ effekt på forholdene i vannet og i alle fall ikke på fiskenes helse og trivsel.

dabv-akvariet
0
    0
    Handlekurv
    Din handlekurv er tomGå tilbake til produktet